MagyarNyelvválasztásEnglish

A kiválasztás során a jelöltek értékelésére különböző módszereket használunk, melyek segítenek annak megállapításában, hogy a pályázó tapasztalata, szakmai háttere és személyiségjegyei mennyire felelnek meg a követelményeknek, elvárásoknak.

Kiválasztás

Kiválasztási technikáink

Kiválasztási technikáink

A kiválasztás során a jelöltek értékelésére különböző módszereket használunk, melyek segítenek megállapítani, hogy a pályázó tapasztalata, szakmai háttere és személyiségjegyei mennyire felelnek meg a követelményeknek, elvárásoknak.

Interjú

Az interjúk célja, hogy a jelöltek szakmai kvalitásait, eredményeit megismerjük. Sajátosságuk, hogy a négyszemközti beszélgetés bizalmi légkört teremt, amely segít a tanácsadónak abban, hogy minél jobban megismerje interjúalanyát. Az eredményesség érdekében az interjúk különböző formáit alkalmazzuk:

  • Kompetencia alapú interjú
  • Információszerző interjú
  • Stresszinterjú

Pszichológiai interjú

Minden jelölt a szakmai interjúkon kívül részt vesz egy pszichológiai interjún is, amelynek keretében elemezzük a jelölt személyiségét. Célja, hogy a jelöltek személyiségprofilját elkészítsük és a profilhoz tartozó kompetenciaszintjét felmérjük. Előnye, hogy a szakmai tanácsadó mellett egy pszichológus-tanácsadó is véleményezi a jelölt megfelelését.

Pszichológiai teszt

Személyiségtesztek és a különböző készségek, képességek mérésére szolgáló tesztek egészítik ki az adott jelöltről kialakuló minél pontosabb képet. Céljuk, hogy a jelöltről még több, differenciált információt tudjunk meg. Előnyük, hogy az interjú alatt szerzett benyomások kiegészülhetnek a tesztek eredményeivel, és így árnyaltabb képet kaphatunk a jelöltről.

AC

Az AC egy vizsgálati és értékelési eszköz a potenciális jelöltek képességeinek, kompetenciáinak felmérésére, valamint beválásuk előrejelzésére. Munkakör közeli feladatok elvégzése során, meghatározott szempontok és szabályok szerint értékeljük a résztvevőket, a vállalati célok figyelembevételével. A módszer segítségével gyorsan és megbízhatóan kapunk átfogó képet a jelöltekről, ezzel biztosítjuk az objektív és több szempontú kiválasztást.

Új szolgáltatásunk: Instant AC

Ön is belső AC-val választja ki az új munkatársakat?

Marad ideje változatos feladatok kitalálására és a komplex jelentések megírására? Segítene egy külső, objektív értékelő a döntésben?

Az Instant AC pontosan ezt kínálja Önnek!

- a pozíció és a Megbízó igényei szerinti feladatjavaslatok kidolgozása
- az értékelő bizottságba objektív pszichológus tanácsadó delegálása
- személyiségtesztek biztosítása
- az AC-t követő értékelő megbeszélés moderálása
- komplex jelentések elkészítése a benchmark adatok figyelembevételével

Friss állásajánlatok

Kapcsolat

SIMONYI & TÓTH KFT.
1015 Budapest
Szabó Ilonka u. 71/A
1255 Budapest, Pf. 194.

Telefon / Fax: +36 (1) 214-1286
E-mail: info@sandt.hu

Az AIMS International magyarországi partnere

Az AIMS magyarországi partnere

A Simonyi & Tóth Tanácsadó Iroda 1997 óta tagja és magyarországi partnere az AIMS International (Association for International Management Search) nemzetközi tanácsadó szervezetnek.