MagyarNyelvválasztásEnglish

A teljesítményértékelés jelentősége, hogy a munkatársak visszajelzést kapjanak munkájukról, és ezzel együtt motivációjuk, szakmai fejlődésük, viselkedésük a vállalti érdekek által meghatározott és kívánatos irányba módosuljon.

Teljesítményértékelés

Teljesítményértékelési rendszerek kidolgozása

Teljesítményértékelési rendszerek kidolgozása

A teljesítményértékelés jelentősége, hogy a munkatársak visszajelzést kapjanak munkájukról, és ezzel együtt motivációjuk, szakmai fejlődésük, viselkedésük a vállalati érdekek által meghatározott és kívánatos irányba módosuljon. Ezért az objektív képet adó értékelő rendszer bevezetése a szervezet egészséges fejlődésének elválaszthatatlan részét képezi.

A teljesítményértékelés metodikájának kialakításánál ajánlásaink arra irányulnak, hogy az érintett kollégákat minél átláthatóbb és egyértelműbb kategorizáció mentén, a valós cselekvések és az ezáltal mérhető teljesítmények szerint értékeljük. A cél tehát az, hogy az értékelést végzők ne a benyomásaik és az előrevetített elvárásaik, hanem a konkrétan megfigyelhető cselekvések mentén értékeljék munkatársaik adott időszakra vonatkozó teljesítményét!

A rendszerek kialakításában elsődleges szempontot képvisel számunkra a cég kultúrájában használatos kompetencia-rendszer felhasználása, vagy annak alapjaira való építkezés.

Management audit

Management audit

A változó gazdálkodási környezethez, vagyis a szervezeten kívüli kihívásokhoz, vagy adott esetben az ennek vonzataként a szervezetben létrejövő változásokhoz való sikeres alkalmazkodás nagyban függ a munkatársak és vezetők hozzáállásától és elköteleződésétől.

A megfelelő felkészülés és a helyzet sikeres megoldására való törekvés szükségszerűvé teszi, hogy a vállalatok, a tulajdonosok meglévő emberierőforrás-állományukat értékeljék. Módszerünk ehhez kínál hatékony megoldást. Interjúk, tesztek, DC-k optimális rendszerével biztosítjuk a megbízható és gyors eredményt

360 fokos értékelés

360 fokos értékelés

A teljesítmény értékelése a munkakörnyezetben a legjobb visszajelzési lehetőség, melyben a munkatársak képet kaphatnak önmagunkról, arról, hogy mennyire feleltek meg az elvárásoknak. A hagyományos, hierarchikus rendet követő értékelés során a munkatárs egyetlen kapcsolatából nyerheti ezt az információt. A munkakörnyezetben azonban sokkal összetettebb viszonyrendszerekbe vagyunk beágyazva, és bár a legközvetlenebb kapcsolatot valóban a vezetővel tartjuk, munkatársaink és a külső ügyfelek véleménye is komoly jelentőséggel bír.

A 360 fokos értékelés – mint ahogy a neve is mutatja – nem csak egy síkban mutat képet az értékelendőről, hanem tükröt tart minden irányból. Alapvető célunk, hogy a szervezet különböző szintjein dolgozó vezetők valóban az őket körülvevő munkatársaiktól, ügyfeleiktől kapjanak visszajelzéseket, mégpedig valós cselekedeteik alapján. A kidolgozott értékelési szempontrendszer alkalmazásával a szubjektív ítéletek és érzelmi töltetek lekerekíthetőek, a cselekvéses alapú kategóriák használata az objektivitásnak nyit teret.

Friss állásajánlatok

Kapcsolat

SIMONYI & TÓTH KFT.
1015 Budapest
Szabó Ilonka u. 71/A
1255 Budapest, Pf. 194.

Telefon / Fax: +36 (1) 214-1286
E-mail: info@sandt.hu

Az AIMS International magyarországi partnere

Az AIMS magyarországi partnere

A Simonyi & Tóth Tanácsadó Iroda 1997 óta tagja és magyarországi partnere az AIMS International (Association for International Management Search) nemzetközi tanácsadó szervezetnek.