ESETTANULMÁNY – HR BUSINESS PARTNER – Kábelgyártó

AZ ÜGYFÉL

A megbízónk a világ legmagasabb szintű technológiáján alapuló kábeleket és vezetékeket gyárt magyar és nemzetközi piacra egyaránt.

ÜZLETI IGÉNY

Az egyedi vevői igények és a folyamatos innovációt jelentő megoldások zökkenőmentes kiszolgálása érdekében a kábelgyártáshoz szükséges emberi erőforrás biztosítása és megtartása.

A BETÖLTENDŐ POZÍCIÓ

Megbízónk egyik telephelyére vezetőtámogató HR Business Partnert keresett. Fontos volt, hogy olyan Business Partnert találjunk, aki az operatív feladatok megoldásán kívül képes az üzleti igényeknek megfelelő folyamatokat alakítani, üzleti értéket teremteni, a vezetővel azonos szintű partneri szerepet betölteni. A telephely méretéből adódóan HR erre az egy személyre korlátozódik, földrajzilag nem könnyen betölthető elhelyezkedéssel.

A MEGOLDÁSUNK

Mivel bizalmas keresést kért a megbízó, így cégünk fókuszáltan direkt keresési módszerrel dolgozott.

Az ügyfél igényei alapján felállított keresési paraméterek figyelembevételével feltérképeztük a piacot és beazonosítottuk a potenciális jelölteket. A longlist nem hozott megfelelő számú jelöltet az első körben meghatározott tapasztalat és kompetencia elvárások alapján a földrajzi elhelyezkedés nehézsége miatt.

A keresés nehézsége: limitált számú jelölt,

  • aki megfelelő szakmai felkészültséggel, tapasztalattal bír;
  • aki megfelelő szintű nyelvtudással rendelkezik;
  • aki kész a váltásra;
  • akinek földrajzilag felvállalható a munkahely;
  • aki kompetenciájában és személyiségében illeszkedik a cég kultúrájába.

A jelenlegi munkaerő piaci helyzetben a kiválasztás első fázisának, a jelöltek beazonosításának, megtalálásának a jelentősége rendkívüli módon megnőtt. Ezt pedig a piaci tapasztalat, a jól kidolgozott keresési stratégia, alapos kivitelezés nagyban elősegíti.

A piaci információkat és a fejvadászati tapasztaltunkat használva az ügyféllel pontosítottuk az üzleti igényeket, hogy a megfelelő irányban tágítsuk a keresési paramétereket. Közösen megalkottuk azt a jelölt profilt, amely segítségével bevontuk a potenciális jelölteket a kiválasztásba.

A szakmai, a kompetencia és a magatartás-orientált értékelésünk eredményeként felállított lista alapján bemutattuk a jelölteket a megbízónak. Az általunk nyújtott információ biztosította, hogy a megbízó felkészülve a jelölt szakmai és személyiség profiljából hatékony interjúkat bonyolított le.

EREDMÉNY

Az üzleti igények és a pozíció céljának alapos megismerésével megtaláltuk a megfelelő jelöltet, akinek ajánlatot tett a megbízó. Tanácsadónk segített egy olyan vonzó juttatási csomag kialakításában, amelyet a jelölt örömmel elfogadott.

A pozíciót sikeresen betöltöttük.

Related Posts

Archívum