Felmérés: a vezetőkiválasztás változásai a pandémia hatására

Mint sok más HR szakértőt és humánpiaci résztvevőt, minket is nagyon érdekel, hogy mi is zajlik most a munkaerő-kiválasztás mezején. Van-e különbség a vezetőkiválasztás és a toborzás között az „új normális” munkarendben?

hire.jpg

Majdnem mindenkit ugyanazok a témák foglalkoztatnak, mint például a home office cégekre gyakorolt hatása, a HR digitalizáció térnyerése, az online interjúztatás létjogosultsága, onboarding folyamatok átalakítása és még hosszasan sorolhatnánk.

A legtöbb vállalat, ahol ez kivitelezhető volt, szinte azonnal áttért az online működésre, ezáltal az online kiválasztásra is.

A Simonyi és Tóth Vezetői tanácsadó Iroda alapértékei között szerepel a minőségi kiválasztás, vagyis a pályázók alapos előszűrése, szakmai tudásának és személyes kompetenciáinak felmérése.

A körülmények miatt nekünk sem volt más választásunk, azonnal el kellett hagynunk a személyes interjúkat és találkozókat, annak érdekében, hogy a cég működése gördülékeny maradhasson.

A hónapok elteltével és a világot ért sokk hatásainak elmúltával, itt az idő visszatekinteni és elemezni a tapasztalatokat, és megtalálni a hatékony módszereket

Bízunk benne, hogy a helyzet normalizálódni fog, de azzal is tisztában vagyunk, hogy az online eszközök használata és a már implementált, ráadásul jól is működő folyamatok velünk fognak maradni a jövőben is.

Annak érdekében, hogy a 2021. évi kiválasztási projektek sikeresek legyenek, szeretnénk  a tapasztalatokat összegyűjteni. A következő hetekben kérdések, szavazások formájában rendszeresen közzétesszük a minket leginkább foglalkoztató témákat, és rendkívül  kíváncsiak vagyunk a munkaerőpiaci szereplők véleményére .

Természetesen az összegyűjtött adatokat és kapott információkat folyamatosan elemezzük és publikáljuk, megosztjuk a véleményeket!

Kérdéseink  a HrBonbon oldalon és a Simonyi és Tóth LinkedIn oldalán is megtalálhatóak! A válaszok mindenkinek fontosak!

Related Posts

Archívum