Fiatalok a vezetésben

Hogyan integrálhatóak a fiatalok a cégkultúrába? Miként lehet megtartani az Y és X generációs tehetségeket? Mit tehet egy vezető azért, hogy hosszú távon is lojális kollégákat neveljen ki? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresték a választ a Figyelő nyári konferenciájának résztvevői.

Aktuális mindez, hiszen egy új generáció áll a munkaerőpiac küszöbén, akik másként gondolkodnak, más motivációval, értékekkel, életstílussal és egy új kor kompetenciájával érkeznek a vállalathoz. Forintosítható versenyelőnyt jelenthet minden vállalat számára, ha versenytársaknál hatékonyabban képes megnyerni és megtartani a fiatalokat.

A konferencia előadói arról is beszéltek, hogyan alakítható ki a leghatékonyabb win-win típusú együttműködés egy vállalat és a fiatal tehetségek között. Másként hogyan érhetjük el, hogy a fiatalok minket válasszanak, majd hozzák ki magukból a maximumot a munkában?

Számos előny megfogalmazódott a fiatal vezetőkkel kapcsolatban. Sok szakember úgy látja, érdemes lehet a tapasztalathiány ellenére is esélyt adni számukra bizonyításra, hiszen a szakmai tapasztalat önmagában nem tesz senkit kiváló vezetővé. Számos példa bizonyítja, hogy sok olyan tehetséges fiatal vezető van, akik kemény munkával és vezetői képességeik folyamatos fejlesztésével kompenzálják esetleges hátrányukat a tapasztalat terén.
A szakemberek egyetértettek abban, hogy bátor és a fiatalok számára is egyenlő esélyeket biztosító kinevezési stratégiára ösztönzőleg hat, és segít kezelni a generációs különbségekből adódó feszültségeket.

A konferencia megnyitó előadást követő kerekasztal beszélgetések és workshopok olyan HR témákkal foglalkoztak, mint a motiváció, az elköteleződés, a munkahelyi stressz, a hatékony és célorientált vezetésfejlesztés. Mindemellett számos, operatív szinten is alkalmazható tanáccsal látták el a szakemberek a résztvevőket az X, Y, Z generáció hatékony bevonzásával, megtartásával és motiválásával kapcsolatban.

 

Related Posts

Archívum