Kompenzáción és javadalmazáson túl

A jelenlegi egyik legfontosabb kihívás a HR életében a munkaerő megtartása, egyre több olyan kezdeményezést láthatunk, ahol előtérbe kerül a munkavállaló közérzete, viszonya a munkáltatóval. Vagyis a munkahelyi élmény szintjét kell emelnünk. Ma már a versenyképes fizetés szinte természetes, más eszközökkel kell megszereznünk és megtartanunk az értékes munkatársat.
A jó munkahely nemcsak elvárásokkal van tele, hanem támogató, segítő és elfogadó, odafigyel a munkavállalóira. Nekünk is egyre több olyan kiválasztási projektünk van, ahol olyan HR szakembert és keresnek a vállalatok, aki képes innovatív megoldások kialakítására.
Ezzel párhuzamosan a vezető személyisége, vezetési stílusa is egy fontos szempont a munkatársak megtartásában.
Vezetők, HR szakemberek mindinkább kénytelenek figyelembe venni, hogy ma a munkavállalók a munka és magánélet egyensúlyát szinte a legfontosabbnak tekintik egy munkahely kiválasztásában. Ezt igazolták vissza a különböző felmérések is.
Íme, néhány példa az elmúlt időszakból, ahol a cégek felismerték, hogy az embereik a legfontosabb értékük, vagyis az elvárásaiknak megfelelő plusz juttatásokat vezettek be:

  • A Diageo Kft. bevezette, hogy az apák akár 26 hét fizetett szabadságra válnak jogosulttá gyermekük egy éves kora előtt.
  • A TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt. minden első osztályba lépő gyermek szülőjének egy extra szabadnapot biztosított, hogy elkísérhessék csemetéjüket első iskolanapjukra.
  • Az ebm-papst Hungary Kft. nyári tábort szervezett a dolgozók gyerekeinek, unokáinak teljes ellátással egész nyárra: https://www.youtube.com/watch?v=OeyGCWNOg8U

Tudjuk folytatni a felsorolást?

Related Posts

Archívum